FAZA E DYTË

Faza e dytë

Gjatë fazës së dytë juria do të dëgjojë prezantimet nga cdo aplikant dhe do të bëjë një përzgjedhje ku vetëm 10 aplikantë do të kalojnë në fazën e fundit. Ky takim synon t’u ofrojë të rinjve mundësinë të takojnë personalitete që punojnë për një kohë të gjatë në këtë sektor dhe që mund të transmetojnë njohuritë e tyre në një mënyrë tjetër, duke forcuar njëkohësisht motivimin e të rinjve në sektorin e ekonomive kreative.

Finalistët e edicionit të parë të MUZA COMPETITION 2022:

1. Alisa Dudaj
2. Edlira Terziu
3. Elda Sulaj
4. Etnik Shala
5. Jeta Jashari
6. Kaonë Duriqi
7. Kejdi Biraçi
8. Kiara Musabelliu
9. Muhmadije Nimanbegu
10. Vjona Gashi

WORKSHOP ME ETNOGRAFEN AFËRDITA ONUZI

Unioni i Bashkive Shqiptare në Rajon organizoi më datë 05.05.2022 workshopin me etnografen e njohur znj. Afërdita Onuzi. Pjesëmarres në këtë workshop ishin të 35 gjysëmfinalistet e Muza Competionin. Workshopi shërbeu që aplikantët të thellonin njohuritë dhe të kishin një pasqyrë më të qartë të përdorimit të elementëve etnografikë të trevave shqiptare.

Partnerët tanë