MUZA
COMPETITION

Edicioni i dytë

MUZA
COMPETITION

Edicioni i dytë

Pas suksesit, jehonës dhe energjisë së papërshkrueshme të edicionit të parë, Muza Competition rikthehet në sezonin e tij të dytë.

Muza Competition është një projekt i ndërmarrë nga Unioni i Bashkive Shqiptare në Rajon, i cili përfshin aktivizimin e të rinjve pasionantë dhe profesionistë në rijetëzimin e elementeve etnografikë në fushën e fashion-dizajnit.

Fazat e projektit

Edicioni i dytë i Muza Competition do të ndahet në 3 faza:

1.

Gjatë fazës së parë do të pranohen të gjitha aplikimet që do të shqyrtohen nga një juri profesioniste. Vetëm një pjesë e tyre do të mund të kalojnë në fazën e dytë.

2.

Gjatë fazës së dytë, juria do të dëgjojë prezantimet nga çdo aplikant dhe do të bëjë një përzgjedhje ku vetëm 10 prej tyre do të kalojnë në fazën e fundit. Ky takim synon t’u ofrojë të rinjve mundësinë të takojnë personalitete që punojnë për një kohë të gjatë në këtë sektor dhe që mund të transmetojnë njohuritë e tyre në një mënyrë tjetër, duke forcuar njëkohësisht motivimin e të rinjve në sektorin e ekonomive kreative.

3.

Finalja e madhe do të mbledhë të gjitha trevat shqip-folëse në Tiranë në muajin qershor, ku 10 finalistët do të mund të shfaqin koleksionin e tyre në një spektakël madhështor i cili do të kurorëzojë dhe fituesin e madh.

Prandaj, nëse je një i ri nga mosha 18-35 vjeç dhe je i apasionuar pas fashion-dizajnit dhe ke shpirt sipermarrës, apliko tani për të prezantuar koleksionin tënd modern me element të traditës në Muza Competition!

1. Thirrja për aplikime për fazën e parë do të mbyllet më 14 Prill 2023 ora 16:00 PM.
2. Shpallja e Fituesve: 17 Prill 2023.
3. Çdo njoftim do të bëhet përmes faqes zyrtare të Muza Competition muzacompetition.com
4. Lista e Dokumenteve për të aplikuar janë si më poshtë:

Çmimi i tretë: 5.000 Euro
Çmimi i dytë: 10.000 Euro
Çmimi i pare: 20.000 Euro

Momenti erdhi dhe ne kemi gati finalistët e edicionit të 2-të Muza Competition!

Jemi shumë të lumtur që këtë edicion, më shumë se 1,000 të rinj nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi dhe Serbia, aplikuan për të qenë pjesë e finales së madhe të Muza Competition.

Stafi i Muza Competition falenderon secilin prej pjesëmarrësve, të cilët sollën aplikime shumë dinjitoze dhe shumë premtuese se talentet e ardhshëm shqiptarë në modë dhe stilim do të jenë të shumtë.

Juria prestigjioze e Muza Competition, pasi analizoi të gjitha aplikimet, arriti të përzgjedhë 10 finalistët, të cilët janë:

  1. Besa Mahmudi
  2. Elitë Sherifi
  3. Frenki Ceko
  4. Frontin Hasani
  5. Kevser Emini
  6. Klara Kazani
  7. Klevisa Shkaba
  8. Liridona Hajdari
  9. Sara Kadrija
  10. Vitore Ndreca

Suksese të gjithë finalistët dhe shihemi në Tiranë për finalen e madhe që asnjë prej jush s’duhet të mungojë!

Pas suksesit, jehonës dhe energjisë së papërshkrueshme të edicionit të parë, Muza Competition rikthehet në sezonin e tij të dytë.

Muza Competition është një projekt i ndërmarrë nga Unioni i Bashkive Shqiptare në Rajon, i cili përfshin aktivizimin e të rinjve pasionantë dhe profesionistë në rijetëzimin e elementeve etnografikë në fushën e fashion-dizajnit.

Fazat e projektit

Edicioni i dytë i Muza Competition do të ndahet në 3 faza:

1.

Gjatë fazës së parë do të pranohen të gjitha aplikimet që do të shqyrtohen nga një juri profesioniste. Vetëm një pjesë e tyre do të mund të kalojnë në fazën e dytë.

2.

Gjatë fazës së dytë, juria do të dëgjojë prezantimet nga çdo aplikant dhe do të bëjë një përzgjedhje ku vetëm 10 prej tyre do të kalojnë në fazën e fundit. Ky takim synon t’u ofrojë të rinjve mundësinë të takojnë personalitete që punojnë për një kohë të gjatë në këtë sektor dhe që mund të transmetojnë njohuritë e tyre në një mënyrë tjetër, duke forcuar njëkohësisht motivimin e të rinjve në sektorin e ekonomive kreative.

3.

Finalja e madhe do të mbledhë të gjitha trevat shqip-folëse në Tiranë në muajin qershor, ku 10 finalistët do të mund të shfaqin koleksionin e tyre në një spektakël madhështor i cili do të kurorëzojë dhe fituesin e madh.

Prandaj, nëse je një i ri nga mosha 18-35 vjeç dhe je i apasionuar pas fashion-dizajnit dhe ke shpirt sipermarrës, apliko tani për të prezantuar koleksionin tënd modern me element të traditës në Muza Competition!

1. Thirrja për aplikime për fazën e parë do të mbyllet më 24 Mars 2023 ora 16:00 PM.
2. Shpallja e Fituesve: 30 Mars 2023.
3. Çdo njoftim do të bëhet përmes faqes zyrtare të Muza Competition muzacompetition.com
4. Lista e Dokumenteve për të aplikuar janë si më poshtë:

Çmimi i tretë: 5.000 Euro
Çmimi i dytë: 10.000 Euro
Çmimi i pare: 20.000 Euro

Andriola Kambo

Drejtore Ekzekutive e Unionit të Bashkive Shqiptare në Rajon

Projekti “MUZA COMPETITION” erdhi nga dy vajza, edhe pse nëse hulumtoni në internet muza në vetvete nënkupton nëntë perëndesha të lashta si frymëzim i mitologjisë greke.

Projekte të implementuara

Bashkëpunëtorë

Përfitues